На 12, 13 и 14 Май 2017 година Каварна ще бъде домакин за четиринадесети път на Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”. Организатори на събитието са община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”. През трите дни на фолклорната проява участие ще вземат деца и младежи от България и чужбина. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерни концерти.
Програмата на събора включва и провеждането на конкурсите „Ревю на народни носии“, надиграване “Кръшна ръченица” и „Мис и Мистър Фолклор 2017”.

Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.

Участието в събора е безплатно. Всеки изпълнител получава грамота за участие, а отличилите се – специални статуетки и други награди. Професионално видео заснемане и излъчване по фолклорните телевизии в България и чужбина, както и в канала на Продуценска къща „Пирина” в Youtube – Pirina TV.

За повече информация и записване в Събора на www.kavarna.bg и www.pirina.bg

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБОРА

ЗАЯВКА ОБРАЗЕЦ 1

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “РЕВЮ НА НАРОДНИ НОСИИ“

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “МИС И МИСТЪР ФОЛКЛОР“

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “КРЪШНА РЪЧЕНИЦА “

ДЕКЛАРАЦИЯ