Уважаеми сънародници!

Община Каварна и Продуцентска къща „Пирина” Ви канят на Петнадесетия Общобългарски Младежки Фолклорен събор „С България в сърцето”. На 11, 12 и 13 май в Каварна ще си дадат среща певци, танцьори и инструменталисти, потомци на преселените през турското робство българи в Украйна, Молдова, Банат, Македония, Албания, Косово, както и младежи от Западните покрайнини и от всички краища на България. Съборът е посветен на 140 години от Освобождението , 115 години от Илинденско-Преображенското въстание и 170 години от рождението на Христо Ботев.

Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.

 Участието в събора е безплатно. Професионално видео заснемане и излъчване по фолклорните телевизии в България и чужбина, както и в канала на Продуценска къща „Пирина” в Youtube – Pirina TV.

За участие в конкурса моля попълнете необходимата заявка/и за участие в желаната от вас част от програмата и ни я изпратете на посочените в заявките данни за контакт.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБОРА

ЗАЯВКА ОБРАЗЕЦ 1

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “РЕВЮ НА НАРОДНИ НОСИИ“

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “МИС И МИСТЪР ФОЛКЛОР“

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА “КРЪШНА РЪЧЕНИЦА “